İtalya'da Kovid-19 OHAL'i 31 Mart'a kadar uzatıldı

İtalya’da koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında OHAL kararı 31 Mart’a kadar uzatıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İtalya'da Kovid-19 OHAL'i 31 Mart'a kadar uzatıldı

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Güney Afrika’da ortaya çıkan ve hızla yayılan Omicron mutasyonu ülkeleri yeni tedbirler almaya zorladı.

İtalya’da hükümet Salı günü Kovid-19’la mücadele kapsamında OHAL’in 31 Mart 2022’ye kadar uzatılmasını öngören kararnameyi onayladı. Hükümet kararıyla 31 Aralık’ta sona ermesi planlanan olağanüstü hal 3 ay daha yürürlükte kalacak.

OHAL kararı kapsamında Noel ve yeni yıl tatillerinde daha önce yürürlüğe konulan koronavirüs kısıtlamaları uygulanmaya devam edecek. Restoranlar, barlar, sinemalar, spor salonları, gece kulüpleri ve stadyumlar gibi halka açık mekanlarda, hastalığı geçirmiş olma, aşı bilgisi veya test sonuçlarının yer aldığı yeşil geçiş sertifikası kullanma şartı devam edecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER