Karaismailoğlu: Bakanlık olarak 103 kilometre metro hattı yapıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul’da 260 kilometrelik işleyen bir metro hattı var. Biz bakanlık olarak 103 kilometre metro hattı yapıyoruz İstanbul genelinde. Önümüzdeki günlerde de bunlardan 3 tanesini açıp hizmete sunacağız" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Karaismailoğlu: Bakanlık olarak 103 kilometre metro hattı yapıyoruz

Ak Parti İl Başkanlığı ’Yüz Yüze 100 Gün’ programı kapsamında Fatih Sultan Mehmet Tabiat Varlıkları Mesire Alanı’nda kahvaltı programı düzenlendi. Programa Ulaştırma ve Altyapı Adil Karaismailoğlu, Ak Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Ak Parti Kağıthane İlçe Başkanı Serkan Cantürk, Ak Parti Kağıthane kadın kolları üyeleri, ilçe teşkilatı üyeleri katıldı. Bakan Karaismailoğlu daha sonra Kağıthane Merkez Mahallesi’ndeki esnaf ziyaretinde bulundu. Ardından Bakan Karaismailoğlu, Kağıthane Merkez Mahallesi’ndeki üniversite tercih stantlarını ziyaret etti.

İSTANBUL İÇİN BİR ŞEY YAPMAK İSTİYORLARSA ÖNCE DEVAM EDEN METROLARI BİTİRSİNLER"

Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, 2002 yılında sadece 30 milyon havayolu yolcusu olan Türkiye’de bugün 210 milyon havayolu yolcusu var. 2002 yılı öncesi havayolu seyahati hayaldi. Şimdi uçaklarda yer bulamıyoruz. Önümüzde yılın ilk aylarında hızlı trenle Sivas’a gideceğiz. 2053’e geldiğimizde şu an 8 ile bağlı hızlı tren hattımızı 52’ye çıkaracağız. İstanbul’da yapılması gereken bin 100 kilometrelik metro hattı var. Planlanmış bir şekilde belediyenin raflarında bunlar duruyor, eğer İstanbul için bir şey yapmak istiyorlarsa önce devam eden metroları bir an önce bitirilip İstanbullulara kazandırılması lazım" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER