İki cumhurbaşkanının güzel kız muhabbeti

Dünyanın dört bir tarafında görev yapmış emekli Türk büyükelçilerinin hatıraları ‘Kayıt Dışı Anılar’ adlı kitapta toplandı. Tarihi ve renkli anıların anlatıldığı kitapta, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Kazakistan ziyaretinde Nursultan Nazarbayev ile yaptığı esprili ‘güzel kız’ muhabbeti de yer aldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İki cumhurbaşkanının güzel kız muhabbeti

ÇINAR Aldemir, Kazakistan Büyükelçisi iken 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, mevkidaşı Nursultan Nazarbayev’i ziyaret eder. Aldemir, o ziyarette yaşanan gülümseten diyaloğu kitapta şöyle anlatıyor: “Yemekte Cumhurbaşkanı Nazarbayev, büyükelçiliğimizin Almatı’dan Astana’ya nakli konusunu açtı. Elçiliğin yeri tartışmalıydı, Astana’ya taşınamamıştık. Nazarbayev gülerek ‘Büyükelçiniz, elçiliği Astana’ya taşımadı çünkü Almatı’daki güzel kızları bırakıp gitmek istemiyor’ dedi. Cumhurbaşkanımız Sezer’in cevabı ‘Sayın Cumhurbaşkanı, yani Astana’da güzel kızlar yok mu?” şeklinde oldu. Birlikte gülüştüler.”

İki cumhurbaşkanının güzel kız muhabbeti - Resim : 1

SANDUKALAR ERMENİ USTALARDAN

Emekli Büyükelçi Ender Arat, Halep Başkonsolosluğu’nda çalışırken, Suriye’deki Süleymanşah Türbesi’ne sanduka yaptırma talimatı alır: “Sandukaları Ermeni ustalar yapıyormuş. Ölçüleri verdik. 10 gün sonra sandukalar teslim edildi.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER