için kaldı

YPG/PKK’nın yeni bir katliamı ortaya çıktı: Afrin’de 68 kişilik toplu mezar bulundu

Zeytin Dalı harekâtı öncesinde YPG/PKK’lı teröristlerin kontrol ettiği Suriye’nin Afrin bölgesinde infaz edilen 68 kişinin cesedine ulaşıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
YPG/PKK’nın yeni bir katliamı ortaya çıktı: Afrin’de 68 kişilik toplu mezar bulundu

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kontrolünde bulunan Suriye’nin Afrin bölgesinde, yerel güvenlik kuvvetlerine yapılan bir ihbar üzerine, önceki akşam Yeni Afrin Mahallesi’ndeki boş arazide kazı çalışması başlatıldı. İş makineleriyle gerçekleştirilen ve dün de devam eden kazıda, 15-20 metre derinliğe gömülü çuvallarda çok sayıda cesede ulaşıldı.

YPG/PKK’nın yeni bir katliamı ortaya çıktı: Afrin’de 68 kişilik toplu mezar bulundu - Resim : 1

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLEMEDİ

Yapılan sayımda, çuvallar içerisinde 68 ceset tespit eden güvenlik güçleri, kalıntıların, Ocak 2018’deki Zeytin Dalı harekâtından önce terör örgütü YPG/PKK’nın kontrolünde bulunan bölgede infaz edilen ve kimliği henüz tespit edilemeyen kişilere ait olduğunu belirledi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, dün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bunun bir insanlık suçu olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER