AB'de muhbir yönetmeliği yürürlüğe girdi

AB'de muhbir yönetmeliği yürürlüğe girdi. Buna göre adı yolsuzluğa karışmış kişiler hakkında bilgi verenler korumaya alınacak.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
AB'de muhbir yönetmeliği yürürlüğe girdi

AB Komisyonu, muhbirleri korumaya yönelik yeni kuralların bugün itibarıyla uygulanmaya başladığını açıkladı.

Buna göre, kara para aklamayla mücadele, veri koruma, Birliğin mali çıkarlarının korunması, gıda ve ürün güvenliği, halk sağlığı, çevre ve nükleer güvenlik gibi çeşitli alanlarda AB yasalarının ihlal edildiğini ihbar eden kişilere yüksek düzeyde koruma sağlanacak.

AB üyesi ülkeler, kamu ve özel sektörde yasalara aykırı işlemlerin etkili ve yaygın biçimde bildirilmesini sağlayacak güvenli sistemler kuracak.

Rüşvet veya yolsuzluk gibi yasa dışı faaliyeti ihbar eden muhbirlere zarar verilmesi veya bu kişilere yönelik yıldırıcı faaliyetlerde bulunulması engellenecek.

AB Komisyonu, muhbir koruma düzenlemesini Dieselgate Skandalı, Panama Belgeleri ve Cambridge Analytica şirketinin milyonlarca Facebook kullanıcısının verilerini usulsüz kullandığının ortaya çıkması gibi gelişmelerin ardından hazırlamıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER