için kaldı

Çiftler İçin Para İpuçları

Birlikte mutlu ve başarılı bir hayatın tadını çıkarabilmeniz için, eşinizle para konularına aynı taraftan bakmalısınız. İşte atabileceğiniz bazı adımlar.

PARADURUMU PARADURUMU
Çiftler İçin Para İpuçları

Birlikte mutlu ve başarılı bir hayatın tadını çıkarabilmeniz için, eşinizle para konularına aynı taraftan bakmalısınız. İşte atabileceğiniz bazı adımlar.

Para ve ilişki! Her ikisi de mutluluğunuzun anahtarı ve para size finansal olarak özgür olma fırsatı verir. Bu nedenle çiftler genellikle para hakkında konuşur. Aslında araştırmalar çiftlerin %70'inden fazlasının haftalık olarak para hakkında konuştuğunu gösteriyor.

Fakat ayrıca eşlerin zaman zaman para için tartışma olasılığı da yüksek. Sizin ve eşinizin finansal yüklerinizi paylaştığınızdan, birbirinizin parayla ilgili görüşlerini anladığınızdan ve birlikte uzun bir hayatın tadını çıkaracak kadar plan yaptığınızdan emin olmak için adımlar atmanız gerekir. Hadi buradan başlayın.

 

Evlilikten önce parayı konuşun. Evlenmeden önce finansmanınız hakkında konuşmak çok romantik değil ama kesinlikle gerekli. Finansal bir konuşma yaparak partnerinizin paraya nasıl öncelik verdiğini öğrenebilirsiniz. Evlendikten sonra her ikinizin de harcama ve tasarruf konusunda çok farklı fikirleri olduğunu öğrenmek yerine şimdiden konuşun.


Geçmiş para alışkanlıklarınızı öğrenin. Ailen para konusunda nasıl davranırdı? Harçlık yönetimin nasıldı? Ailen ya da arkadaşların senden borç alır mı? Ailenden ya da arkadaşlarından borç ister misin? gibi sorular sorabilirsiniz.

 

Eşinizden borcunuzu gizlemeyin. Saklanan tüm sırlar ilişkiye zara verir. Bu konuda yalan söylemek oldukça yıpratıcı olabilir. Bu yüzden bir borcunuz varsa eşinizle konuşun ve onun yardımını alın. Unutmayın hayat paylaşınca güzel…

 

Önünüzdeki günler için biriktirin. Pek çok insan bu kadar ileriyi düşünmekten hoşlanmaz, ancak emekliliğiniz için önceden para biriktirmeye başlamak önemli. Tasarruf etmeye ne kadar erken başlarsanız, emekli olduğunuzda siz ve eşiniz o kadar mutlu olursunuz.

 

Her ay belli bir gün belirleyin ve finansal durumunuzu konuşun. Orta ve uzun vadeli hedeflerinizin üzerinden geçin, bütçenizi yapın… Para durumu gününüzü eğlenceli bir şekilde geçirin.

 

Ortak hesabınız olsun. Ortak bir hesap kira, faturalar ve ev ihtiyaçları gibi ortak harcamaları kontrol etmenizi daha da kolaylaştıracaktır.

 

Ortak bütçeniz olsun. Bütçe oluşturmak neye ne kadar harcadığınızı ve net gelirinizi görmenizi sağlar. Belirli bir bütçeniz yoksa neye ne kadar harcadığınızın hesabını tutamazsınız. Moneye uygulaması harcamalarınızı yazmanız ve bütçe oluşturmanız için harika bir uygulama.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER