Milletimizin yüz akı olacak

Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi temel atma törenine katılan Başbakan Erdoğan, "Bu eser çok işlevli niteliğiyle milletimizin yüz akı olacaktır" dedi.

F5HABER F5HABER
Milletimizin yüz akı olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Amerika temaslarının ilk durağında, buradaki Türk toplumu tarafından yaptırılan ve Türk hükümetinin desteğiyle yürütülen Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi projesinin temel atma törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, merkezin projesini başlatan, arsasının alımında ve projenin geliştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Başbakan Erdoğan, merkezin 2014 Ekim ayında bitirileceği bilgisinin kendisine verildiğini dile getirerek, "2014 yılı Ekim ayında da Rabbim ömür verirse açılış töreninde yine birlikte bu heyecanı, bu coşkuyu yaşayacağız" dedi.

Klasik Osmanlı mimarisinin çizgilerini taşıyacak merkezin, farklı medeniyetlerin buluşmasına da katkı sağlayacağını anlatan Erdoğan, "Medeniyetler ittifakının önemli bir aktörü durumunda olan Türkiye'nin de bu medeniyetler ittifakının oluşumu noktasında bu merkezin önemli bir yer haline gelmesi bizim için bir iftihar meselesi olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kültür ve medeniyet anlayışımızın da simgesi olacak

Erdoğan, merkezden Amerika'ya eğitim görmek için gelen gençlerin de istifade edeceğini, burada kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılacağını, İslam eserlerinin tanıtılacağını, konferanslar düzenlenebileceğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, "Bu eser, bizim kültür ve medeniyet anlayışımızın da simgesi olacak. Son dönemlerde bildiğiniz gibi İslamafobia gibi yanlış bir aktarımın, yanlış bir yaklaşımın olduğu şu dünyamızda aslında İslam'ın o kardeşlik sinyallerini, o kardeşlik yaklaşımını, o hoşgörü yaklaşımını inşallah bu merkez vermek suretiyle bunun ne kadar yanlış olduğunun da en güzel ifadesi olacak" diye konuştu.

Merkezin tamamlanmasıyla Maryland eyaletinin çok farklı bir zenginliğe kavuşacağını vurgulayan Erdoğan, "Bu eser çok işlevli niteliğiyle de milletimizin aynı zamanda bir yüz akı olacaktır. Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi projesinin toplumda aynı zamanda bir korku değil, sevgi ve müsamaha ilkesine dayalı olarak birlikte yaşama anlayışının da bir ifadesi olacak" yorumunda bulundu.

Başbakan Erdoğan, sözlerinin sonunda, tesisin 2014 Ekim ayında tam anlamıyla hizmete açılması konusunun takipçisi olacağını ifade ederek, yetkililere "Ona göre. Gelir burada yatarsınız kalkarsınız. Bu işi bitirmeniz lazım" diye seslendi.

Washington Büyükelçisi Namık Tan

Temel atma töreninde konuşan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ise "Bu merkez bir cazibe merkezi olarak farklı inançlardan kimseleri bir araya getirecek ve 'camiler, kardeşliklerin başladığı yerlerdir' sözünü de bizlere yaşatacaktır" dedi.

Tan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün sadece bir inşaatın temelini atmıyoruz, bugün bizden farklı inançtakilere kardeşlik elimizi bir kez daha uzatıyoruz. İslam'ı ve Müslümanları yanlış biçimde tanıtma gayreti içinde olan çevrelerle ve İslamofobi ile olan mücadelemizde de önemli bir adım atıyoruz."

SONRAKİ HABER