için kaldı

Bağışıklığı Güçlendirecek Egzersiz Önerileri

Pandemi sürecinde hareketsiz kalmaya bağlı olarak bağışıklık sisteminin bozulduğunu söyleyen Doç. Dr. Haluk Saçaklı, "Egzersiz yapmamak koronavirüsün vücuttaki olumsuz etkenlerini üst seviyeye çıkarıyor" dedi, önerilerde bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bağışıklığı Güçlendirecek Egzersiz Önerileri

Yapılan hafif egzersizler bağışıklık sistemimizi güçlendirirken şiddeti yüksek egzersizler ise bağışıklığımıza bilinenin aksine zarar verebilir. Yapılan sporun şiddeti yükseldikçe kaslarda biriken birtakım atık maddelerin oranı da paralel olarak artmaya başlar. Vücudumuzda biriken bu atık maddeler de doğal olarak bağışıklık sistemimizin çökmesine sebep oluyor.

Koronavirüs en fazla akciğerlerimizi tahrip ediyor

Ayrıca, yoğun yapılan egzersizler stres hormonlarını artırdığı için de bağışıklık sisteminin zayıflamasına zemin hazırlıyor. Haftada 3 ile 5 gün arasında yürüyüş, 2 ya da 3 gün direnç çalışması yapın. Uygulanan egzersizle beraber çok fazla oksijeni vücuda sokmuş olacağız. Koronavirüs en fazla akciğerlerimizi tahrip ediyor. Akciğerlere ne kadar çok oksijen sokulursa bağışıklık sistemi de o kadar güçlendirmiş olur.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER