için kaldı

Çocuklar ara tatilde Türk kültürü ve tarihini öğreniyor

2019-2020 Eğitim ve öğretim yılının ilk ara tatilinde çocukların eğlenceli ve verimli geçirebilecekleri alternatiflerden biri de HISART Canlı Tarih Müzesi. 15-22 Kasım tarihlerindeki arasındaki tatilde Milli Eğitim Bakanlığı ara tatil etkinlik listesinde de yer alan HISART Canlı Tarih Müzesi’nde anne-babaların çocuklarıyla tarihi ve kültürel faaliyetlere katılabiliyor.

POSTA POSTA
Çocuklar ara tatilde Türk kültürü ve tarihini öğreniyor

Eğitim ve öğretim yılının ilk ara tatilinde öğrenciler zamanlarını hem eğlenebilecekleri hem de öğrenebilecekleri faaliyetlerle değerlendiriyor.

Türk kültürü dioramalarla yeniden canlandırılıyor

İlkçağdan 20. yüzyıla uzanan geniş bir döneme ait askeri tarih temalı eserlerin sergilendiği Hisart’n sahip olduğu koleksiyon Türk kültürünü ve tarihini çocukların ilgisini çekecek şekilde öğrenmelerini sağlıyor. Aileler diaromalarıyla tarihi canlandıran eşsiz Hisart Canlı Tarih Müzesi çocukların hem eğlendikleri hem de öğrendikleri bir alan oluşturuyor.

Çocuklar ara tatilde Türk kültürü ve tarihini öğreniyor - Resim : 1

Çizgi roman kahramanlarının figürleri sergileniyor

Müzenin 6. ve son katında bulunan Hisart Cafe’de; Gladyatörler, Vikingler, Korsanlar, Batman gibi çocukların ilgisini çekecek çizgi roman kahramanlarının yanı sıra; IndianaJones, Yüzüklerin Efendisi, Star Wars gibi ses getiren Hollywood yapımı filmlerden sahnelerin canlandırıldığı diaroma ve figürler sergileniyor. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER