Zirve öncesi İdlib’e sevkiyat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü Ankara’da Astana süreci çerçevesinde Rusya ve İran liderleriyle üçlü zirve yapacak. Toplantı öncesinde Türkiye, Suriye’de gözlem karakollarının bulunduğu İdlib’e askeri sevkıyat gerçekleştirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Zirve öncesi İdlib’e sevkiyat

Suriye’de gözler pazartesi günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katılımıyla yapılacak Ankara zirvesine çevrilirken, Türkiye’nin özellikle hassasiyet gösterdiği bölgelerden İdlib’de son 24 saat içinde arazide önemli gelişmeler yaşandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 12 gözlem kulesinin bulunduğu İdlib’e zirve öncesi kapsamlı bir sevkıyat yapması dikkat çekti. Çok sayıda zırhlı araç, personel, personel taşıyıcı ve iş makinelerinden oluşan askeri konvoy Suriye topraklarına giriş yaptıktan sonra İdlib’in kuzeyindeki gözlem kuleleri ile güneydeki Maarat El Numan yakınlarındaki Hiş ile Maarat Hitat arasında geçici üs bölgesindeki kuvvetlere doğru yöneldi. TSK, geçen 19 Ağustos’ta Morik’e giden takviye gücün havadan saldırıya uğraması sonrası Maarat Hitat yakınlarında da konuşlanmıştı. Suriye’ye giriş yapan konvoyun İdlib’deki TSK unsurlarına mühimmat ve diğer ihtiyaçlarını götürdüğü, bazı yerlerde personel görev değişimi ve takviyesi yapıldığı da öğrenildi.

TEL RIFAT’TA RUSYA DEVRİYESİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER