için kaldı

THE listesinde 23 Türk üniversitesi; Sabancı, Çankaya ve Koç ilk 100’de

Her yıl ‘Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri’ sıralaması yapan THE, 2020 sonuçlarını açıkladı. Türkiye’den Sabancı Üniversitesi 69’uncu, Çankaya Üniversitesi 88’inci ve Koç Üniversitesi 90’ıncı olurken sıralamaya 23 Türk üniversitesi girdi. Listede Asya ülkelerinin yükselişi dikkati çekti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
THE listesinde 23 Türk üniversitesi; Sabancı, Çankaya ve Koç ilk 100’de

TImes Higher Education (THE), ‘Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Sıralaması 2020’de, 50 yaşın altındaki yükseköğretim kurumları değerlendirildi. Türkiye’den en iyi dereceyi 69’uncu olan Sabancı Üniversitesi elde etti. Onu, 88’inci sırada gelen Çankaya Üniversitesi ve 90’ıncı sırada yer alan Koç Üniversitesi takip etti. Bilkent Üniversitesi, geçen yıl olduğu gibi 101-150 sıra bandında yer aldı.

Dünya sıralamasında ilk sırada, art arda üçüncü defa birinci olan Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bulunuyor. Diğer bir Asya üniversitesi olan Nanyang Teknoloji Üniversitesi ise ikinci sırada geliyor. Geçen yıl üçüncü sırada olan Singapur’daki üniversitenin yükselişi dikkat çekiyor. Hemen ardında üçüncü sırada ise Paris Sciences et Lettres - PSL Araştırma Üniversitesi var.

‘DÜNYA ÜNİVERSİTESİ’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER