Bitcoin’de 17 ayın zirvesi

Küresel kripto para birimleri adaptasyonundaki artışın etkisiyle piyasanın en yüksek hacimli birimi Bitcoin, Çarşamba günü 22:59'da 13 bin 793 dolar ile yılın rekor düzeyini gördükten sonra 12 bin 505 dolara kadar çekildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bitcoin’de 17 ayın zirvesi

Facebook'un kripto para birimi Libra'yı tanıtmasının ardından kripto para birimleri adaptasyonunun artacağı yönündeki beklentilerle Bitcoin’deki tırmanış hız kazandı. Libra'ya yönelik olumlu açıklamaların yanında, söz konusu yeniliğin incelenmesi gerektiği yönündeki gelişmeler piyasalarda karışık bir seyrin görülmesine sebep oldu. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in Libra'yı dikkatlice inceleyeceğini söyledi. Powell Libra'nın bütün ayrıntılarıyla inceleneceğini ve tüketicinin korunması kapsamında muhtemelen oldukça yüksek standartlara tabii tutulacağını belirtti. (Librayı) Dikkatli bir şekilde takip ediyoruz. Libra'nın kapsamı göz önüne alındığında, yatırımcının korunması açısından beklentilerimizin oldukça yüksek olacağını düşünüyorum diyen Powell, Libra'yı denetleyecek otoritelerin birden fazla yerde bulunacağını söyledi.

Powell'ın yanında ABD Senatosu Bankacılık Komitesi de Libra'ya ilişkin Temmuzda bir oturum düzenleneceği duyurmuştu.

Gelişmelerin ardından Çarşamba günü TSİ 22:59da 13 bin 793 dolar ile son 17 ayın en yüksek düzeyini gören Bitcoin, son 24 saatte yüzde 1.15 düşüşle 12 bin 505 dolara geriledi ve 222 milyar 380 milyon dolarlık piyasa hacmiyle piyasanın yüzde 62.9'unu oluşturdu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER