Etiyopya, güvenlik konusunda Somali'yle iş birliğine gidiyor

Somali Genelkurmay Başkanı ve Etiyopya Ulusal Savunma Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı arasında yapılan görüşmede, güvenlik alanında ilişkileri güçlendirmenin yollarının arandığı aktarıldı.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Etiyopya, güvenlik konusunda Somali'yle iş birliğine gidiyor

Doğu Afrika ülkelerinden Somali ile Etiyopya üst düzey askeri yetkililerinin güvenlik alanında iş birliği için görüşme yaptığı bildirildi.

Somali ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Somali Genelkurmay Başkanı Odawa Yusuf Rageh ile Etiyopya Ulusal Savunma Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı General Birhanu Jula'nın başkent Addis Ababa'da bir araya geldiği kaydedildi.

Görüşme sonrası yapılan açıklamada, "İki komutan, güvenlik alanında ilişkileri güçlendirmenin yollarını aradı." ifadesi kullanıldı.

Toplantının detayı ile ilgili bilgi paylaşılmadı.

Somali, Eş-Şebab terör örgütünün sivil ve güvenlik güçlerine yönelik saldırılarını önlemeye çalışırken, Etiyopya ise ülkenin kuzeyinde merkezi hükümet askerilerine karşı saldırılar düzenleyen Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) ile mücadele ediyor.

AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER