için kaldı

Paralimpik Oyunları’nda gümüş madalya kazanan Öznur Cüre: "O davet hayatımı değiştirdi"

Paralimpik Oyunları’nda gümüş madalya kazanan Öznur Cüre Hürriyet’e konuştu. Babasının kullandığı aracın kaza yapması sonucu belden aşağısı felç olan Öznur Cüre, “Benim gibi felçli olan Bahattin Hekimoğlu’nun davetiyle başladığım okçuluk sayesinde milli sporcu oldum, liseyi bitirdim ve üniversiteyi kazandım” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Paralimpik Oyunları’nda gümüş madalya kazanan Öznur Cüre: "O davet hayatımı değiştirdi"

Spor Servisi / Süleyman ARAT - Tokyo Paralimpik Oyunları’nda, partneri Bülent Korkmaz’la makaralı yay açık sınıf karışık takım kategorisinde gümüş kazanan milli okçu Öznur Cüre, bir günde kararan dünyasını sporla nasıl aydınlattığını Hürriyet’e anlattı... 2014’te Ordu’dan, babası Kasım Cüre’nin kullandığı araçla İstanbul’a dönerken kaza geçirdiklerini söyleyen Cüre “6 kişi 120 kilometre hızla giderken, araç kontrolden çıktı ve takla atarak şarampole yuvarladık. Aracın tekerleği patlamış. Kimse ölmedi ama ben belden aşağı, annem boynundan aşağı felç oldu. 17 yaşında iken 1 saniyede dünyam karardı” dedi.

Çok ağladım ama artık mutluyum

o günün ertesinde kendisini bambaşka bir hayatın içinde bulduğunu belirten Öznur Cüre, “Artık omurilik felçli, yürüyemeyen bir kızdım. Bebekler gibi, sıfırdan emeklemeyi öğrenmem gerekiyordu. Annemin durumu benden çok daha kötüydü, hiç hareket edemiyordu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER