Türkiye’ye 3 haftada 14 bin Rus geldi! "Üzerimize demir perde çekilecekti"

Savaşın ardından sadece Ukraynalılar değil Ruslar da ülkelerini terk etmeye başladı. İşgalden bu yana binlerce Rus vatandaşı Türkiye’ye geldi. İstanbul’da 3 Rus vatandaşıyla buluştuk, neden kaçtıklarını sorduk. Ortak cavapları, “Demir perde inmeden kurtulmak istedik” oldu...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye’ye 3 haftada 14 bin Rus geldi! "Üzerimize demir perde çekilecekti"

İşte onların kaçış hikayesi...

SINIRLAR KAPANACAK DİYE HIZLICA ÇIKTIK

23 yaşındaki Anna 7 Mart’ta Türkiye’ye gelmiş. Savaş çıktığında yaşadığı şoku şöyle anlatıyor: “Savaş başladıktan sonra sınırların kapanacağı, Putin’in ülkeye demir perde çekeceği ve oradan ayrılmanın imkânsız olacağı konusunda panik halindeydim. Bu yüzden hızlıca ayrılmak istedim. Ailem, arkadaşlarım ve üç kedimi bırakarak yola çıktım. Savaş tüm toplumu çok kötü etkiledi. Her gün endişe krizleri geçiriyordum, müthiş bir stres altındaydım. Geleceğimizi düşündükçe birkaç saatte bir ağlama krizlerine giriyordum. Ben ve ailem bu yüzyılda böyle bir savaşa girmemizin akıl almaz olduğunu görüyoruz. Diktatörlüklerden nefret ediyorum. Şu anda Rusya’da kullanacağım ve onların hoşuna gitmeyen bir kelime yüzünden 15 gün hapse girebilirim. Bu koşullarda yaşamak istemedim ve buraya geldim. Gürcistan’a çok fazla insan göç etti. Bu yüzden ben Türkiye’yi tercih ettim. Daha önce Türkiye’ye tatile gelmeyi planlamış ancak gelememiştim. Halihazırda bir Türkiye uçak biletim vardı. Bunun da etkisiyle ilk aklıma gelen ülke Türkiye oldu.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER