için kaldı

İngiliz hükümeti "kurumlar vergisi indiriminde" geri adım attı

İngiltere Başbakanı Johnson, nisan ayında planlanan iki puanlık indirimin erteleneceğini duyurdu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İngiliz hükümeti "kurumlar vergisi indiriminde" geri adım attı

İngiltere’de iktidardaki Muhazakar Parti Lideri ve Başbakan Boris Johnson, gelecek yıl yürürlüğe girmesi planlanan kurumlar vergisi indiriminin rafa kaldırılacağını, bu yolla elde edilecek 6 milyar sterlinin ülkenin sağlık sisteminin finansmanında kullanılacağını söyledi.

İngiliz Ticaret Odaları Birliği’nin (CBI) yıllık konferansında konuşan Johnson, gelecek senenin nisan ayında kurumlar vergisinin yüzde 19’dan 17’ye indirilmesi yönündeki planın erteleneceğini kaydetti. Başbakan Johnson, “Hatırlatayım; bu şeklide 6 milyar sterlini Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) gibi İngiliz halkı için öncelikli olan alanlara yatırabileceğiz. Biz zaten daha önce kurumlar vergisini yüzde 28’den 19’a çekmiştik.” İfadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER