Görmeyen gözlerine rağmen takı tasarlayıp satıyor

BİR gözü hiç görmeyen, diğer gözü ise yüzde 36 gören 51 yaşındaki Ayşe Yurduseven'in hayata bağlılığı ve mücadelesi dikkat çekiyor. 26 yaşında yakalandığı behçet hastalığı sonrası görme yetisini büyük oranda kaybeden evli 3 çocuk annesi Yurduseven, Bayraklı Belediyesi Engelliler Merkezi'nde gördüğü takı tasarım ve ahşap boyama kursuyla hayata sımsıkı bağlandı. Kursta öğrendiklerini başarıyla...

F5HABER F5HABER
Görmeyen gözlerine rağmen takı tasarlayıp satıyor

BİR gözü hiç görmeyen, diğer gözü ise yüzde 36 gören 51 yaşındaki Ayşe Yurduseven'in hayata bağlılığı ve mücadelesi dikkat çekiyor. 26 yaşında yakalandığı behçet hastalığı sonrası görme yetisini büyük oranda kaybeden evli 3 çocuk annesi Yurduseven, Bayraklı Belediyesi Engelliler Merkezi'nde gördüğü takı tasarım ve ahşap boyama kursuyla hayata sımsıkı bağlandı. Kursta öğrendiklerini başarıyla uygulayan ve birbirinden güzel ürünleri ortaya çıkaran Yurduseven, bu ürünleri satarak ev bütçesine katkı sağlıyor.

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde yaşayan ve tek gözü hiç görmeyen, diğer gözü ise yüzde 64 oranında görme kaybına uğrayan Ayşe Yurduseven'in hayat hikayesi ve yaşam mücadelesi göz yaşartıyor. 26 yaşında geçirdiği bir rahatsızlık sonrası doktora giden, behçet hastalığına yakalandığı söylenen Yurduseven'in hayatı bu andan itibaren baştan sona değişti. Doktorlar, bu hastalığın gözlerini etkilediğini ve ilerleyen süreçte kör olacağını söyledi. Duydukları karşısında şok geçiren ve önceleri hayata küsen Yurduseven, bu hastalığı ile yaşamayı ve onunla mücadele etmeyi öğrendi. Hastalığını öğrendikten kısa süre sonra sol gözü tamamen kör oldu, Sağ gözü ise sadece yüzde 36 oranında gören Ayşe Yurduseven, Bayraklı Belediyesi Engelliler Merkezi'nde gördüğü takı tasarım ve ahşap boyama kursuyla hayata sımsıkı bağlandı. Kursta öğrendiklerini başarıyla uygulayan ve birbirinden güzel ürünler ortaya çıkaran Yurduseven, ev bütçesine katkı sağlamak için bunları Bayraklı Belediyesi'nin Sevgi Yolu'nda açtığı Kadının Emek Dünyası'nda satıyor.

'MÜCADELE KARŞISINDA HASTALIK BİLE PES EDİYOR'

Ayşe Yurduseven, engelli olup da hayata küsenlere şu sözlerle mesaj verdi:

"Benim gibi olanlar hayatı sevsin, yılmasınlar, mücadele etsinler. Hiçbir kuyu derin değil, ipi kısadır. 'Aman gözüm böyle şöyle, engelliyim' demesinler. Mücadele etsinler. İnanın hastalık bile pes ediyor bu mücadele karşısında. Diğer gözümdeki görme engeli beni tedirgin ediyor ancak ben her zaman kendime 'bir şey olmayacak' diyorum ve vücuduma pozitif enerji veriyorum. Gidebildiği yere kadar gideceğim, hayata küsmeyeceğim. Üzüldüğüm zaman sanki bütün organlarım çöküyor ve daha kötü hissediyorum. El emeğiyle yaptığım ürünler de beni mutlu ediyor."

FOTOĞRAFLI

(DHA - İZMİR, (DHA))
SONRAKİ HABER