için kaldı

Erdoğan, Boşnak sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kabul etti: Müessif hadiselerin yaşanmasının önündeki en büyük engel Türkiye olmuştur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bosna Hersek'in çok kültürlü ve etnik kimlikli yapısının korunarak istikrara kavuşması için hiçbir ayrım yapmadan destek verdik. Dayton Barış Anlaşması'ndan bu yana Bosna Hersek'te geçmişteki gibi müessif hadiselerin yaşanmasının önündeki en büyük engel Türkiye olmuştur." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Erdoğan, Boşnak sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kabul etti: Müessif hadiselerin yaşanmasının önündeki en büyük engel Türkiye olmuştur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'deki Boşnak sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kabulünde davetlilere hitap etti.

Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç'in dava arkadaşlarından Hasan Cengic ve Sırbistan İslam Birliği Meşihatı eski müftüsü Muammer Zukorliç'e rahmet dileyen Erdoğan, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş başkanlığında bir heyetin Bosna'ya gideceğini söyledi.

Erdoğan, Cengic'in Bosna Savaşı'nda en ön safta mücadele ettiğini anımsatarak, şunları belirtti:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER