için kaldı

Bu 'kaplumbağayı' gören bir kez daha bakıyor

İZMİRLİ Ömer Er, 1972 model Volkswagen marka otomobilinin arkasına yarısını kestiği başka bir Volkswagen'den karavan taktı. Böylece evini de yanında taşıyan Er'in ilginç aracını gören şaşkınlıkla bunu inceliyor. Er bu araçla organ bağışını özendirmek için klip de çekti.

F5HABER F5HABER
Bu 'kaplumbağayı' gören bir kez daha bakıyor

İZMİRLİ Ömer Er, 1972 model Volkswagen marka otomobilinin arkasına yarısını kestiği başka bir Volkswagen'den karavan taktı. Böylece evini de yanında taşıyan Er'in ilginç aracını gören şaşkınlıkla bunu inceliyor. Er bu araçla organ bağışını özendirmek için klip de çekti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi, besteci, aranjör, ödüllü müzisyen Ömer Er, 1992 yılında halkın 'Kaplumbağa' dediği 1972 model Volkswagen Beetle otomobil aldı. Sarı renkli aracını çok sevdiği mor renge boyatan Er'in aracı en büyük tutkusu oldu. Doğada yaşamayı seven Ömer Er aynı model hurda bir aracı da alıp ortadan kestirip, kendi tasarımıyla bunu da mini karavan yaptı. Volkwagen'in arkasına taktığı mini karavanıyla istediği yere giden Er'in tasaramı büyük ilgi gördü. Er, şöyle dedi:

"Aslında bu yaşam alanı tasarımı tamamen bana ait olan yarım bir Volkswagen'den oluşuyor. İçinde klima, televizyon, 220 Volt elektrik sistemi ve aydınlatma elemanlarıyla beraber 2 metrelik bir yatak barındırıyor. Aracımızla istediğimiz her yerde yatabilme ve zaman geçirme imkanımız var. Başka bir arabayı kullanmak veya binmek bana asla keyif vermiyor. Arabamı kullanmadığım günler otoparka inip onunla konuştuğum zamanlar bile oldu. O benim için sadece bir araba değil, duyguları olan bir yol arkadaşı. Volkswagen kullanmak bir ayrıcalıktır. Benim özgürlüğüne düşkün hipi ruhuma da çok uyuyor. O benim arkadaşım, dostum ve sırdaşım."

'Tosbağa Volkswogen' otomobillerin barışı simgeleyen, çevreci, hümanist, sınıfsız, sınırları olmayan bir dünyayı tanımladığını savunan Er, şöyle devam etti:

"Tosbağaların ayrıca tasarım detaylarındaki yuvarlak hatlar adeta hayatın sert köşelerini törpülediğinden yollarda kendisini görenlere tebessüm ettiriyor. İnsanların yüzündeki o mutluluğu görmek de beni hep çok mutlu ediyor. Volkswagenci olmak bir sorumluluk gerektirir. Çevreye ve topluma karşı bir duyarlılık göstermek ve örnek olmak zorundanız. Zaten orijinal Volkswagen direksiyonunda da yer alan amblemde köpek, kale ve su sembolleri yer almaktadır. Bu semboller şunu ifade etmektedir: Volkswagen arabası köpek kadar sadık, su gibi akıcı ve kale gibi sağlamdır."

KAMU SPOTUNDA KULLANILDI

Organ Bağışı haftasında televizyonlarda gösterilecek bir kamu spotu için Sağlık Bakanlığı'ndan İzmir Volkswagen Sevenler Derneği'ne teklif gelince düşünmeden kabul ettiklerini söyleyen Ömer Er, "İzmir Volkswagen Sevenler Derneği yönetimi olarak bununla ilgili bir video projesi geliştirdik. Bunu bir kamu spotu haline getirdik. Amaç toplumda organ bağışının öneminin vurgulanması ve cazip hale getirilmesiydi. Herkesin sevdiği bu arabalarla organ bağışı çağrısının etkili olacağı düşünüldü" dedi. Klipte bağışlanan organla, Volkswagen'in yedek parçası çağrışımı yapılıyor.

(DHA - Mehmet KURT)
SONRAKİ HABER