için kaldı

Üniversite kuşatması

Hong Kong’da göstericilerin işgal ettiği üniversite kampusuna polis müdahale etti. Gözaltına alınmaktan korkan öğrenciler polise direndi. Yüzlerce öğrenci hâlâ kampusta kapana kısılmış halde bekliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Üniversite kuşatması

ÇİN’e bağlı özel idari bölge Hong Kong’da aylardır devam eden gösterilerin merkezi dün Polytechnic Üniversitesi oldu. Yüzlerce öğrencinin işgal ettiği üniversiteyi saran polis, yerleşkeye müdahale etti. Öğrencilerin kampusun başka alanlarından kaçmasına izin vermeyen polis biber gazı ile sert bir müdahale gerçekleştirdi. 500 kadar öğrenci, polis tarafından gözaltına alınmamak ve sert müdahaleden kaçmak istese de Hong Kong polisi öğrenciler için sadece bir koridordan çıkış imkânı sağladı. Dün gün boyu yaşanan çatışmaların ardından hâlâ yüzlerce öğrencinin üniversitede mahsur kaldığı belirtiliyor.

GERÇEK MERMİ UYARISI

Önceki gün Polytechnic Üniversitesi’nin öğrenciler tarafından işgaliyle tekrar tırmanan tansiyon, bir polisin göstericilerin attığı okla yaralanması ve emniyet güçlerine molotofkokteyli saldırılarıyla sertleşmişti. Güvenlik güçleri ile göstericiler arasındaki çatışmanın, üniversite yakınındaki Cross-Harbour Tüneli’ne taşındığı kentte kaos ortamı hüküm sürüyor. Köprüyü ateşe vererek polis araçlarını yakan göstericilere polis, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale ediyor ancak kampus işgalinin sona ermemesi halinde emniyet güçlerinin protestoculara karşı “gerçek mermi” kullanabileceği uyarısı yapılıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER