için kaldı

Bakan Nebati'den yükselen dolar açıklaması

"Dolar neden yükseliyor?" sorusuna yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Bu salınımlar yukarı, aşağı giderek kendi dengesine girecek" ifadelerini kullandı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Bakan Nebati'den yükselen dolar açıklaması

Ülkemizde dolar kurunda oldukça hareketli bir dönem geçirdik. Öyle ki dolar kuru 18'lere çıkmışken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kur korumalı TL mevduatı paketini duyurmasının ardından 11'lere kadar geriledi. Bir süre 10 seviyesine dahi gelen dolar şimdi tekrar harekete geçmiş durumda.

Bugün itibariyle dolar 13 TL'ye kadar geldi. Hal böyle olunca vatandaşın aklına "Dolar neden yükseliyor" sorusu takıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir canlı yayında ekonomideki gelişmeleri konuştu.

Doların yükselmesiyle ilgili Nebati "Dolar bugün 12.64’teydi. 18 liranın üstünden bugünlere kadar gelmiş durumdayız. 18 liraya doğru giderken ki rakamlar sürekli değişti, yukarıya doğru. O dönem içinde doların bu kadar radikal bir düşüşten sonra çok hızlı şekilde, bunun salınımlarının çok hafif gelmesi beklenemez. Bu salınımlar yukarı, aşağı oynaya oynaya kendi dengesine girecek." ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati'den yükselen dolar açıklaması

dolar

Dolara müdahele olup olmadığı sorusuna ise, "Cumhurbaşkanımızın manifestosu doları 18 liradan 11 liralara kadar gelmesine sebep oldu. O gece dolaylı, dolaysız hiçbir şekilde müdahalede bulunulmadı. Vatandaş bir yarışa girdi ve dövizini bozdurmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Biz dış saldırı yapılacak bütün yolları kapattık. Çok net şekilde işimize hakimiz. Müdahalede bulunulmadığının kanıtı var. Bir süre sonra bunlar açıklanıyor zaten. 3 ay sonra ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER