Kreşte boğazına hamur kaçmasıyla felç kalmıştı... Adli tıp raporuna itiraz edildi

Hakkari'de gittiği özel kreşte nefes borusuna kaçan börek hamuru nedeniyle bitkisel hayata giren Cevahir Mukaddes Akar'ın (6) ailesinin şikayeti üzerine kreş yetkilileri ve sorumlu öğretmenler hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında İstanbul Adli Tıp Kurumu 2'nci İhtisas Kurulu'ndan bir rapor hazırlandı. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen raporda, hastalığı nedeniyle yutma güçlüğü çektiğinin tıbben bilindiği, küçük kızın kontrol altında beslenmesinin uygun olduğu, her türlü özene ve dikkate rağmen boğazına yabancı cisim kaçması olarak nitelenen aspirasyon olayının yine de meydana gelebileceği belirtildi. Adli Tıp Kurumu raporuna itiraz eden baba Recep Akar, "Raporda, 'Kızınızın başına özel kreşte bir şey gelmeseydi, evinizde gelecekti' denmek isteniyor. Kızım ihmal kurmanı oldu" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kreşte boğazına hamur kaçmasıyla felç kalmıştı... Adli tıp raporuna itiraz edildi

Hakkari'de yaşayan Şükran-Recep Akar çiftinin tek çocukları Cevahir Mukaddes Akar'ın 12 Kasım 2019'da gittiği özel bir kreşte, nefes borusuna börek hamuru kaçtı. Nefes alamayan küçük kız, Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Cevahir Mukaddes'in yaşadığı olay, kreşin güvenlik kamerasınca kaydedildi. İlk müdahalenin ardından Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek burada 3 ay tedavi altında tutulan Mukaddes, daha sonra Sağlık Bakanlığı'nca tahsis edilen ambulans uçakla Ankara Şehir Hastanesi'ne götürüldü. 4 ay burada tedavi altında tutulan çocuk, koronavirüs salgını nedeniyle ambulans uçakla tekrar geri gönderildi. Yatağa bağımlı kalan, konuşup, yürüyemeyen Cevahir Mukaddes, evde yaşam mücadelesi veriyor.

Kreşte boğazına hamur kaçmasıyla felç kalmıştı... Adli tıp raporuna itiraz edildi - Resim : 1

'BUGÜNE KADAR BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRMEMİŞTİ'

Akar ailesi, kızlarının bu hale gelmesinden sorumlu tuttukları kreş yönetimi ve öğretmeni hakkında Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istendi. 2'nci İhtisas Kurulu'nca hazırlanan raporda, annenin ifadesine yer verildi. Anne Şükran Akar, 8 Haziran 2020'de Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadesinde, "Kızım kreşteyken boğazına yemek artığı takılarak, nefessiz kalması üzerine hastaneye kaldırıldı. O tarihten itibaren yoğun bakımda kaldı. Kızımın doğduğundan beri beyincik küçüklüğü rahatsızlığı vardı. Bu rahatsızlık kaslarının zayıf olmasına neden oluyordu. Bu nedenle yutma bozukluğu da vardı. Ancak ben çok dikkatli olduğum için ve büyüdükçe ilerleme gösterdiğinden son dönemlerde yutma ile ilgili hiçbir problemi yoktu. Ancak ben, yine de kreş yönetimini bu konuda bilgilendirmiştim. Kızıma öğretmenlerin yemek yedirmesi gerekiyordu. Tek başına hiçbir şey yememesi gerekiyordu. Evde de hep ben yediriyorum. Kızım bugüne kadar hiçbir zaman boğulma tehlikesi geçirmemişti" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER