33 ilde eğitim öğretime ara verildi

Kar yağışı tüm yurdu etkisi altına aldı, öyle ki 33 ilde eğitim öğretime ara verildi. Uyarıların günler önceden yapıldığı İstanbul'a da mevsimin ilk karı düştü.

F5HABER F5HABER
33 ilde eğitim öğretime ara verildi

Kar yağışı tüm yurdu etkisi altına aldı, öyle ki 33 ilde eğitim öğretime ara verildi. Uyarıların günler önceden yapıldığı İstanbul'a da mevsimin ilk karı düştü.

Dondurucu soğuklarla beraber beyaz örtü yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına aldı. Öyle ki kar bazı illerde çileye dönüştü.

Uyarıların günler öncesinden yapıldığı İstanbul'a ise yılın ilk karı gece saatlerinde düştü. Saatler ilerledikçe bazı kesimlerde şiddetini arttırsa da kalıcı bir yağış olmadı. Trafikte yaşanan aksaklıklar ise sürücülere zor anlar yaşattı. Fırsatı değerlendiren bazı vatandaşlar fotoğraf çekmeyi ihmal etmedi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı yolları adeta kilitledi. Araçlar yolda kaldı. Bazı köy yolları ise uzun çalışmalar sonunda ulaşıma açılabildi. Kar nedeniyle rampaları çıkamayan onlarca TIR geceyi yol kenarlarında geçirdi. Park halinde sabahı bekleyen TIR sürücülerinin yardımına Düzce'den gelen Kızılay ekipleri koştu. Yol boyunca bekleyen TIR sürücülerine sıcak çay, kahve ve kek ikram etti.

Kazdağlarında etkili olan kar yağışı ve fırtına Edremit Yenice Karayolunda trafiği olumsuz etkiledi.

Hazırlıksız olan şoförler, don nedeniyle yolda zor anlar yaşadı. Edremit Belediyesine ait kar timleri

tuzlama ve temizleme çalışmalarına ise aralıksız devam ediyor.

KARS

Karın adeta başketi olan Kars'ta ise renkli görüntüler vardı. Kar altına bir kişi aracıyla drift yaparken, üniversite öğrencileri de kartopu oynayıp, kaymanın tadını çıkardı. Kızak bulamayanlar leğen ve poşetlerle kaydı. Bazıları ise kar üzerinde yöresel oyunlarını sergiledi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar doyasıya eğlendiler.

ULUDAĞ

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar seviyesi yükseliyor. Karla kaplı güzellik ise havadan görüntülendi. Mavi, beyaz ve yeşilin muhteşem uyumunun

seyrine ise doyum olmuyor.

Yağışın yeniden başladığı Uludağ'da kar kalınlığı ise 92 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığı ise gece -11 gündüz -8 olarak ölçülüyor. Pazar günü ise hava sıcaklığı -15 dereceye kadar düşecek.

KAR EĞİTİMİ DE VURDu

Kar yağışlarının giderek çoğalması eğitim öğretimi de etkiledi. Bazı illerin tamamında, bazılarında ise sadece taşımalı sistem olmak üzere Yurt genelinde 33 ilde eğitime bir günlük ara verildi.

(İHA)

SONRAKİ HABER