Çocukların kendi başlarına mücadele etmesine izin vermek neden önemlidir?

Kontrolcü ebeveynlik çocuklara tahmin edildiğinin aksine birçok yönden zarar verir. Çocuğunuzun hayatına daha fazla dahil olmak, düşük özgüvene yol açacağı gibi onları hayatın zorlukları için de oldukça hazırlıksız bırakabilir. Bazı zorlukları kendi başlarına çözmelerine izin vermenin oldukça faydası vardır. Mutlu ve kendine güvenen çocuklar yetiştirmek için neler yapılabilir? Bu önerileri dikkate alabilirsiniz…

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çocukların kendi başlarına mücadele etmesine izin vermek neden önemlidir?

Hareketlerini sınırlamayın

Bir çocuğun geçmesi gereken bazı önemli aşamalar vardır ve emeklemek de bunlardan biridir. Sadece koordinasyonu ve duyusal sistemleri geliştirmeyi değil, aynı zamanda çocuğun biliş ve problem çözme becerilerini de geliştirmeye yardımcı olur. Basit görünen bir emeklemenin bu kadar önemli etkilerinin olması sizi şaşırtmış olabilir. Çocuğunuzun hareketlerini sınırlamamalısınız. Yeterince güvenli olduklarından emin olun ve küçük hedeflerine ulaşmalarına izin verin.

Problem çözme becerileri gelişir

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER