Nezaketten, yumuşaklıktan huylandığımız çok oluyor

‘Korku Sal, Cesur Desinler’, psikiyatr Yankı Yazgan’ın yeni kitabı. Türkiye’nin geçirdiği dönüşüm ve son dönemde yaşadığımız toplumsal olaylar hakkında yazdığı yazıları derleyen Yazgan’a göre günümüzde birçok aile çocuklarını nazik veya sıcak değil, sert ve çekinilen biri olarak yetiştirmeyi tercih ediyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Nezaketten, yumuşaklıktan huylandığımız çok oluyor

Korkuyorum demenin ayıp sayıldığı bir dünyada çatlak seslere kulak vermek gerekiyor

İnsanlar uzun zaman mutluluk reçeteleri peşindeydi, bunun yerini şimdilerde iyimserlik aldı. Bu öğrenilebilir bir şey, olayları nasıl gördüğünüz önemli. “Kötü olaylar hep benim başıma gelir” diyorsanız, inanç ve yakıştırma sisteminizi değiştirmeniz gerek. Her şeyin bir biçimde iyi gideceğine inanana iyimser diyemem; bir sorunla karşılaştığında onu aşmaya yetecek birikimde olduğuna inanan iyimserdir. Hep olumsuz durumlardan söz ettiğimde, iyilikleri görmemekle eleştirilebilirim. Oysa, bu iyimserliğin ta kendisi, kaybetmekten korktuklarımızı koruyabilmek için gerekli. Sorunlarla başa çıkabileceğimize inandığım için bu olumsuzluklara dikkat çekiyorum. İyimserlik, geleceği kendi çabalarımızla iyileştirebileceğimize inanmaya dayanırsa yapıcı bir güç kazanır. Korku ve üzüntü ile öfke ve kızgınlık arasında kalıyoruz. Öfke ve kızgınlık, başkalarını korkutarak durumu aşma girişimi ama sonucu iyi değil.

Kibarca bir şey istemenin yalvarmak olarak görüldüğü bir dönemden geçiyoruz hep birlikte

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER