Rusya’dan ayçiçeği yağı ihracatına kota

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi, birçok sektör gibi tarım sektörünü de önemli ölçüde etkiledi. Rusya, ay çiçeğiyle ilgili kota açıklaması yaptı.

PARADURUMU PARADURUMU
Rusya’dan ayçiçeği yağı ihracatına kota

Rusya Tarım Bakanlığı, iç piyasada istikrarı korumak için 15 Nisan’dan itibaren ayçiçeği yağı ihracatına geçici olarak kota getirildiğini duyurdu. Ayçiçek yağı ve ayçiçeği çekirdeğine yönelik küresel talebin arttığına işaret edilerek Rus ürünlerine yönelik de talebin arttığı belirtilen açıklamada, "İç piyasada istikrarı korumak için 15 Nisan'dan 31 Ağustos'a kadar ayçiçeği yağı ihracatına geçici olarak kota getirilmiştir. Kota miktarı 1.5 milyon ton olarak belirlenmiştir" denildi.

Yazılı açıklamada, 1 Nisan tarihinden itibaren de ayçiçeği çekirdeği ve kanola ihracatının geçici olarak yasaklandığı belirtildi.

Dünyanın en çok ayçiçeği yağı ihraç eden iki ülkesi, Rusya ve Ukrayna'nın savaşa başlaması nedeniyle ayçiçeği yağının tedarikinde aksamalar yaşanmış ve bu durum da fiyatlara yansımıştı.

 

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER