'Hekim olmayanların yapması suçtur' Hacamat yine gündemde | 7 SORU 7 YANIT

Hacamat, geçmişi çok eskiye dayanan geleneksel bir tedavi yöntemi ancak söz konusu yöntem risklerle birlikte geliyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir 'hacamat kazası' bunları yeniden gündeme getirdi. Peki konunun uzmanları ne diyor? 7 soruda inceledik...

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Hekim olmayanların yapması suçtur' Hacamat yine gündemde | 7 SORU 7 YANIT

Tamamlayıcı tıp yöntemleri arasında hacamatı sık sık duyuyoruz. Uzun yıllardır tedavi amacıyla uygulanan hacamatın riskleri de mevcut. 

Demirören Haber Ajansı'nın haberine göre; geçtiğimiz günlerde de Şanlıurfa’da bir hacamat kazası yaşandı. Hemoroid hastası bir kişinin tedavi için hacamat yaptırırken bardak anüs bölgesine kaçtığı ve ameliyat olduğu haberleri medyada yer aldı. 

'Hekim olmayanların yapması suçtur' Hacamat yine gündemde | 7 SORU 7 YANIT - Resim : 1

Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, son yıllarda daha fazla popüler hale gelen hacamat için “Geleneksel bir tedavi şeklidir. Asırlardan beri uygulanmaktadır” diyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Hasan Kerem Alptekin de bu görüşü destekliyor ve ekliyor, “Bu yöntem MÖ 3500’e kadar uzanan bir tarihi olmakla birlikte modern tıbbın tüm imkanları göz önüne alındığında asıl tedavi olarak değil sadece tamamlayıcı bir tedavi olarak kullanılması uygundur.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER