için kaldı

Adana merkezli 10 ilde operasyon! Değeri 1,5 milyon TL

Adana merkezli 10 ilde Suriye üzerinden getirdikleri gümrük kaçağı cep telefonlarını, Türkiye’nin çeşitli kentlerine gönderdiği belirlenen şüphelilere yönelik çalışma başlatıldı. Düzenlenen operasyonda, kuryeler vasıtasıyla Suriye’den ülkeye soktukları belirlenen gümrük kaçağı cep telefonlarını, kargo ile başka illere gönderip burada satışını yaptığı belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Operasyonda piyasa değeri 1 milyon 462 bin TL olan 584 gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Adana merkezli 10 ilde operasyon! Değeri 1,5 milyon TL

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye üzerinden getirdikleri gümrük kaçağı cep telefonlarını, Türkiye’nin çeşitli kentlerine gönderdiği belirlenen şüphelilere yönelik çalışma başlattı. Ekipler, şüphelilerin, kuryeler vasıtasıyla ülkeye soktukları cep telefonlarının, kargo ile diğer illere gönderdiğini saptadı. Yapılan takibin ardından iki gün önce ekipler, şafak vakti düzenlenen operasyonla şüpheliler Erol D., Halit B., Mehmet Sinan K. ve Ahmet Y.'yi evlerinde gözaltına aldı.

Adana merkezli 10 ilde operasyon! Değeri 1,5 milyon TL - Resim : 1

KAÇAK CEP TELEFONLARININ PİYASA DEĞERİ 1 MİLYON 462 BİN TL

Operasyonun ardından polis ekipleri, şüphelilerin, cep telefonlarını kargo ile gönderdiği adresleri de tek tek belirledi. Ekipler, Adana merkezli Ankara, İzmir, Niğde, Mersin, Konya, Hatay, Mardin, Malatya ve Kayseri’deki adreslere de baskın düzenledi. Aramalarda, piyasa değeri 1 milyon 462 bin TL olan 584 gümrük kaçağı cep telefonu, 990 şarj cihazı, 1 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız tüfek, kaçakçılıktan elde edildiği değerlendirilen 4 bin 95 dolar ve 24 bin 575 lira ele geçirildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER