için kaldı

Türkiye'nin yeşil cenneti en sakin günlerini yaşıyor

Artvin'in 'Sakin Şehir' unvanına sahip ilçesi Şavşat'ın 25 kilometre uzaklıkta ve Sahara Milli Park içerisinde yer alan Karagöl doğal güzelliği ile her mevsim ilgi görüyor. Yalnız şu sıralar salgından dolayı en sakin günlerini yaşıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye'nin yeşil cenneti en sakin günlerini yaşıyor

Kamp ve karavan turizmi için de Artvin'in en uygun yerlerden Karagöl, yamaç araziden kopan heyelan kitlesinin vadi önünü kapaması sonucu çanakta biriken suların birikmesiyle oluşmuş. Yüzey alanı 5 hektar ve en derin noktası 33 metre olan gölün suyu hafif alkali. Göl kenarında özel sektör tarafından işletilen 20 kişilik konaklama tesisi de bulunuyor.

Türkiye'nin yeşil cenneti en sakin günlerini yaşıyor - Resim : 1

Karagöl, ortalama 2 metreyi bulan kar yağışı nedeniyle yolların kapanabildiği kış mevsimi hariç diğer mevsimlerde gezilebiliyor. İlkbaharda tabiatın uyanışı, sonbaharda ise sararan ve kızaran yapraklarıyla rengarenk olan Karagöl, ziyaretçilerine unutamayacakları bir deneyim yaşatıyor.

Türkiye'nin yeşil cenneti en sakin günlerini yaşıyor - Resim : 2

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER