LGS maskeli olacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınava girişte maske dağıtılacağını ve dezenfektan uygulaması yapılacağını söyledi. Bakan Selçuk, NTV canlı yayınında özetle şunları söyledi:

HÜRRİYET HÜRRİYET
LGS maskeli olacak

“Genel normalleşme süreci içerisinde birçok karar alınıyor. Biz LGS ile kararları yerine getiriyoruz. YKS ile ilgili YÖK karar alıyor. LGS ile ilgili en önemli karar, her öğrenci kendi okulunda sınava girecek. Hiç bilmediği mahallede, bilmediği okulda sınava girmesinden daha rahat bir ortam olması açısından kendi okullarında girmesini planlıyoruz.

DEZENFEKTAN UYGULANACAK

Böyle bir dönemde öğrencilerimize, sınavda görevli personele, velilerimize dezenfektan uygulanması yapılacak. Ücretsiz maske dağıtılacak. 15 yaşından itibaren fotoğraflı kimlik kartı gerekiyor. Bu koşullarda öğrenciler fotoğraflı kimlik kartı almakta zorlanır diye bu sınavda bu şart aranmayacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER