81 ille sağlık zirvesi: Temaslıları kontrol edin

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 ilin il sağlık müdürleriyle video konferans görüşmesi yaptı. Toplantıda illerde yürütülen çalışmalar, hastaların durumu, tedavi protokolleri, yoğun bakım doluluk oranları ve mevcut ihtiyaçlar ele alındı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
81 ille sağlık zirvesi: Temaslıları kontrol edin

Fahrettin Koca toplantıda pozitif vaka temaslılarının taranması konusunda hızlı hareket edilmesi gerektiğini belirterek, “Bu dönemde temas içinde olan kişileri izole edemezsek, hastalığı kontrol etme şansımız olmaz. İlk olarak kontrol edebilir olmak gerekiyor” dedi. Koca, ikinci olarak gelen hastanın erken dönemde hızla tanısının konulmasının, yatırılması gereken hastanın ise servise veya yoğun bakıma alınmasının önemli olduğunu bildirdi. Koca, eve gönderilmesi ve takip edilmesi gereken bir hastanın ise derhal eve gönderilip orada izolasyonunun sağlanması gerektiğini kaydetti.

KORUYUCU MASKEDE SORUN OLMAMALI

Koca, tanı ve tedavi konusunda gecikme yaşanmaması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Özellikle koruyucu maske ve ekipmanları konusunda asla bir sorun olmamalı. Her geçen gün servislerimizin kapasitesini nasıl artıracağımıza bakmaya, yoğun bakım yataklarımızı daha reel kullanmaya, riskli olan hastayı yoğun bakım şartlarında takip etmeye gayret edelim. Yani, yoğun bakımda zorunlu takip edilmesi gereken hastanın yoğun bakımda, serviste takip edilmesi gereken hastanın da ilk planda serviste takibi son derece önemli. Entübasyon safhası ne kadar uzatılabilirse, bu dönemi kolay atlatabileceğimizi düşünüyorum.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER