Bade Su’dan yeni hayata merhaba

Henüz 8 yaşındaki Bade Su, 4 yıl süren tedaviyle lösemiyi yenip sağlığına kavuştu. Bu süreçte bale yapmaktan, şarkı söylemekten vazgeçmeyen Bade Su, yıllardır taktığı maskesini Kapadokya’da bindiği balonda attı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bade Su’dan yeni hayata merhaba

Bade Su, 6 Haziran 2012 tarihinde İstanbul’da, Halit-Eda Erkılınç çiftinin çocukları olarak dünyaya geldi. Kızıl saçları ve doğum tarihinin 6.6.12 rakamlarından oluşması onu hastanenin maskotu yaptı. Ancak trombositi düşüktü ve genetik faktörlerinde sorun vardı. Çok hareketli bir çocuk olan Bade Su’nun 4 yaşına bastıktan hemen sonra boğazında şişme, bacaklarında ağrı ve halsizlik başladı. Ailesinin hastaneye götürdüğü küçük kıza soğuk algınlığı teşhisi konuldu. Bir türlü iyileşmemesi üzerine yeniden hastaneye götürülen Bade Su’nun lösemi olduğu ortaya çıktı.

TEDAVİ ANKARA’DA...

Ailesi, İstanbul’da başlayan tedavinin ardından LÖSEV’le bağlantı kurdu. Lösante Hastanesi’ne kabul edilen Bade Su, apar topar Ankara’ya gitti. Okul çağı gelince de LÖSEV Koleji’ne başladı. Bade Su şimdi 8 yaşında ve lösemi tedavisi önceki gün sona erdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER