için kaldı

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyon ve döviz kuru mesajı

TCMB Genel Kurulu'nun açılış konuşmasını yapan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu 'Liralaşma stratejisi'nin politika gözden geçirme sürecinin asli unsurlarından biri olduğunu söyledi. Kavcıoğlu, küresel barışın tesisi ile enflasyonda düşüş sürecinin de başlayacağını yineledi.

F5HABER F5HABER
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyon ve döviz kuru mesajı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, olağan genel kurul toplantısında yaptığı açıklamada, "Üretici fiyatlarının ülkemizde olduğu gibi gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde de yüksek seyretmesi enflasyon dinamikleri açısından önem arz etmektedir. Liralaşma Stratejisi, politika gözden geçirme sürecinin asli unsurlarından biridir" değerlendirmesinde bulundu.

Kavcıoğlu, "Hazine'nin adımları ile birlikte döviz kurundaki sağlıklı olmayan hareketleri kontrol altına aldık. Devreye alınacak tüm uygulamaların odağı fiyat istikrarının sürdürülebilir bir zeminde yeniden şekillenmesi amacıyla finansal sistemin liralaşmasını sağlamak olacaktır" dedi.

Şahap Kavcıoğlu, yurt dışında yerleşik kişiler ile sahip oldukları şirketlerin tasarruflarını anavatanlarında değerlendirmeleri için YUVAM hesaplarının uygulamaya alındığını da belirtti.

SONRAKİ HABER