Kadın kanserlerine karşı hayati öneriler

Annesi ve iki teyzesini meme, jinekolojik kanserlerden kaybetti. Bu kanserler, kuzenler ve kuzen çocukları ile ablasının da kapısını çaldı. Ablası, 6 yıl önce yumurtalık kanseri tanısı alınca “Artık sıra bende!” diye düşünmeye başladı. Bu endişeyle yaşamaya başladı. Genetik testler de aynı sonuca işaret edince, hayatını değiştirecek bir karar aldı. Ablasının tedavisi sırasında onkologların önerisiyle bu kötü gidişata “dur” dedi ve ikişer ay arayla rahimini, yumurtalıklarını aldırdı, meme boşaltma operasyonu oldu. Ailesinde adeta genlerinde yazılı bu kanserlere karşı, büyük bir önlem alan Emek Topaloğlu Çelik şimdi, 4 yaşındaki oğluyla yepyeni bir pencereden umutla bakıyor yaşama!

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kadın kanserlerine karşı hayati öneriler

Kadın kanserleriyle mücadelede eden kadınlar, Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneği’nin “Bilmeden Olmaz!” isimli farkındalık toplantısında deneyimlerini paylaştı; uzmanlara bol bol sorular sorma fırsatı buldu.

Pİ Kadın Kanserleri Derneği Başkanı Arzu Karataş’ın moderatörlüğünde, sıcacık sohbet ortamında gerçekleştirilen toplantıda; Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Eralp ve Tıbbi Genetik Uzmanı Dr. Taha Bahsi kadın kanserlerine karşı hayati öneriler ve uyarılarda bulundu

Ülkemizde her yıl 21 bin kadın meme kanseri, 4 bin 900 kadın rahim kanseri, yaklaşık 3 bin 136 kadın yumurtalık kanseri ve 2 bin 205 kadın da rahim ağzı kanseri tanısı alıyor. Oysa bu kanser türlerinde erken tanı, tedavi başarısını yükseltiyor ve hayat kurtarıyor! İşte, bu gerçekten yola çıkarak meme kanseri başta olmak üzere tüm kadın kanserleri konusunda farkındalık çalışmalarıyla, toplumda sağlık bilincini artırmak için çalışan Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneği, halka açık toplantı gerçekleştirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER