için kaldı

Sağlık harcamasına tamamlayıcı çözüm

TSB Başkanı Atilla Benli, tamamlayıcı sağlık sigortasının artan sağlık harcamalarının yükünü hafifleteceğini belirterek, “Kamu da tamamlayıcı sağlığın geliştirilmesini destekliyor. Hem fiyatı uygun hem de çözüm sunuyor. 2020’de yaygınlığı artacak” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sağlık harcamasına tamamlayıcı çözüm

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, tamamlayıcı sağlık sigortasının 2020’de yaygınlaşacağını söyledi. Tamamlayıcı sağlık sigortasının, artan sağlık harcamaları yükünün hafifletilmesi anlamında kamunun da geliştirilmesini desteklediğini belirten Benli, “Fiyatının özel sağlık sigortasına kıyasla daha uygun olması ve Türkiye genelindeki yaygın özel hastane ağı düşünüldüğünde sigortalılara anlamlı bir çözüm sunması en önemli avantajı. 2020 yılında tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinin de yaygınlığının artacağını öngörüyorum” dedi.

BÜYÜME SÜRÜYOR

Sigorta ve BES’in 2019 yılını değerlendirerek, 2020 beklentilerini paylaşan Benli, ekonomide yaşanan dengelenmenin etkilerinin yılın ikinci yarısından itibaren sigorta sektöründe görülmeye başlandığına değinerek, şunları söyledi: “Sigorta sektöründe o kadar büyük bir potansiyel var ki, sektörümüz her durumda büyümesini sürdürebiliyor. 2019 Ekim sonu itibariyle toplam primde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24’lük bir artışla yaklaşık 54.5 milyarlık üretime ulaştık. Sektörümüz reel olarak 10 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14.3’lük büyüme başarısı gösterdi. Karlılık tarafında da geçen seneye kıyasla daha iyi bir yıl geçirdik. Üçüncü çeyrek itibariyle geçen senenin aynı döneminde yaklaşık 4.5 milyar olarak hesaplanan teknik kar, yüzde 27’lik artışla 5.5 milyar seviyelerine ulaştı.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER