için kaldı

Eylül isminin anlamı nedir? Eylül ne demek?

Eylül yılın 9. Ayının adı olmakla, genellikle kız çocuklarına verilen isimdir. Ancak erkek bebeklere de verilebilmektedir. Eylül ismini bebeklerine vermek isteyen aileler anlamını ve özelliklerini merak etmektedir. Peki, Eylül isminin anlamı nedir? Eylül ne demek? Eylül isminin özellikleri nelerdir? Eylül ismi Kur 'an da geçiyor mu?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Eylül isminin anlamı nedir? Eylül ne demek?

Eylül isminin anlamı, sonbaharın ilk ayı olarak bilinmektedir. Arapça kökenli olan Eylül ismi un kız hem de erkek bebekler için kullanılabilir. Yılın dokuzuncu ayı anlamı yanında, ibadet edilen anlamına geldiğini bildiren kaynaklarda bulunmaktadır. Eylül ismi genellikle tek başına kullanılsa da ikinci bir isimle birlikte de kullanılabilmektedir.

Eylül Ne Demek?

Eylül Türk Dil Kurumu sözlüğünde yılın dokuzuncu ayı olarak tanımlanmaktadır. Yine TDK isim sözlüğünde de yılın dokuzuncu ayı olarak açıklanmaktadır. Sonbaharın ilk yılın dokuzuncu ayı anlamları ile hem kız bebeklere hem de erkek bebeklere verilen bir isimdir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER