için kaldı

Yurttan kar manzaraları

Yurdun büyük bölümü beyaz esaretin altında. İstanbul da kart altında dördüncü gününü yaşıyor.

F5HABER F5HABER
Yurttan kar manzaraları

Yurdun büyük bölümü beyaz esaretin altında. İstanbul da kart altında dördüncü gününü yaşıyor.

İstanbul'da dört gündür etkisini sürdüren kar yağışı, haftanın ilk iş gününde araç sürücülerine ve işe gitmek isteyen vatandaşlara yine zor anlar yaşattı. Buzlanan yollarda ilerlemeye çalışan araçlar kayarken vatandaşlar da yürümekte zorluk çekti. Toplu taşıma kullanmak isteyen vatandaşlar ise günledir devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle belli noktalara kadar yürümek zorunda kaldı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri ise toplu taşıma araçlarında yolculuk yapan vatandaşlara sıcak çorba ikram etti. 5 bin kişilik çorba yapan Gaziosmanpaşa Belediyesi vatandaşlardan tam not aldı.

KARABÜK

Karabük'te akşam saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Buzlanan yollar sürücülere zor anlar yaşatırken ufak çaplı kazalar da meydana geldi.

TOKAT

Tokat da karın etkisini hissettirdiği illerden. Kentte ilk ve orta dereceli okullar il genelinde tatil edilirken, Gaziosmanpaşa Üniversitesinde finaller ileri bir tarihe ertelendi. Günlerdir karın yağmasını bekleyen öğrenciler için ise hasret sona erdi.

BURSA

Bursa'da yoğun kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle okullar tatil edildi.Tatili fırsat bilen çocuklar ise poşet ve kızaklarını alıp birbirleriyle yarıştı. Bazı babalarsa çocuklarının kar keyfine ortak oldu.

BİTLİS

Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla beldesinde ise Nazik Gölü, şiddetli soğuklar nedeniyle buz tuttu. Ahlatlı balıkçılar ise Nazik Gölünde Eskimo usulüyle balık avlıyor.Ama bu iş o kadar da kolay değil. Balık avı için günlerce beklemek gerekebiliyor.

(İHA)

SONRAKİ HABER