Türk Hava Yolları Atina'da 75. yılını kutluyor

Beş ayrı kıtadaki 128 ülke ile en fazla uluslararası noktaya uçuş gerçekleştiren havayolu olan Türk Hava Yolları ilk uluslararası uçuş noktası Atina'da 75. yılını kutluyor. İlk kez 12 Şubat 1947 tarihinde Ankara İstanbul- Atina rotasını takip ederek uluslararası gökyüzüyle tanışan Türk Hava Yolları için bu uçuş ay yıldızlı bayrağı yurtdışında ilk kez dalgalandırması nedeniyle ayrı bir anlam taşıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türk Hava Yolları Atina'da 75. yılını kutluyor

TC-ABA kuyruk kodlu DC-3 tipi uçakla gerçekleştirilen ilk yurtdışı uçuş 12 Şubat 1947 günü saat 10.00’da Ankara’dan havalandı ve İstanbul'daki misafirlerini de alarak o dönem ismi Hassani Airport olan Atina Havalimanına hareket etti. Toplam 2 saat 40 dakika süren ilk yurtdışı uçuşunda dönemin Devlet Hava Yolları Genel Müdürü Osman Nuri Baykal da yer aldı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat Atina uçuşlarının yıldönümü ile ilgili, "Ay yıldızlı bayrağımızı ülkemiz sınırları dışına taşıma onurunu ilk kez bundan tam 75 yıl önce Atina’da yaşadık. 12 Şubat 1947de yolcularımızı 30 koltuk kapasiteli uçağımız ile iki komşu ülke arasında taşırken bugün milyonlarca misafirimizi kıtaları aşarak sevdiklerine kavuşturuyoruz. Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olarak misafirlerimizi gökyüzünde Türk misafirperverliği ile ağırlamaya, bayrağımızı gururla dalgalandırmaya devam edeceğiz" dedi.

UÇUŞLARDA ÖZEL ANONS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER