Çocuk kitabında skandal! Toplatılıp imha edildi

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı piyasaya ‘Kız Çocuk Hakları Bildirgesi’ olarak sürülen kitabın müstehcen içeriklere sahip olduğunu tespit ederek kitabın toplatılması ve sorumluları hakkında işlem yapılması için rapor hazırlayarak savcılığa sundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı piyasaya sürülen kitapları toplatılırken, kitabı çeviren kişi hakkında ‘Müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etmek’ suçu kapsamında dava açıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çocuk kitabında skandal! Toplatılıp imha edildi

Sabah'tan Atakan Irmak'ın haberine göre, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı piyasaya 'Kız Çocuk Hakları Bildirgesi' olarak sürülen kitabı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından inceleyerek rapor düzenlemesini talep etti. 5 kişilik heyet tarafından yürütülen inceleme kapsamında hazırlanan raporda, çocukların gelişimi iddiasıyla piyasaya sürülen kitabın içerisinde eş cinselliğe özendiren ve çocuk gelişimi üzerine basmakalıp fikirleri değiştiren ifade ve görsellere yer verildiği tespit edildi.

'ÇOCUKLARI TRANSSEKSÜELLİĞE TEŞVİK EDİYOR'

Bakanlığın hazırladığı raporda 39 sayfadan ibaret olan kitabın henüz cinsiyet farkındalığı bulunmayan çocuklarda transseksüalliğe, erkek çocukların sergilediği davranışların kız çocukları tarafından sergilenebileceğine yönelik ifadelerin bulunduğu anlatıldı. Ayrıca kitap içerisinde kullanılan fotoğraflarda çıplak kız çocuklarının bulunduğu, iki kız yada iki erkek çocuğunun fiziksel anlamda yaklaştığı görsellerin paylaşıldığı ve fotoğraf altı metinlerle muzır davranışlara sevk edildiği rapor edildi. Raporun sonuç kısmında söz konusu kitabın 18 yaşından küçüklerin maneviyatı üzerinde muzır tesir yaratacağına oy birliğiyle karar verildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER