‘Güven olursa çarklar döner’

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, dövizdeki fiyat değişimlerinden kimlerin yararlandığını anlamak için Meclis Araştırma Önergesi hazırladıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Asgari ücret zammının ardından memur ve emekliye de en az yüzde 50 zam yapılması lazım” derken, “Güven sorunu var. Siyasi iktidar halka güven verirse, çarklar yeniden döner” mesajı verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Güven olursa çarklar döner’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün televizyon kanallarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek gündeme dair soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, son gelişmeleri şöyle değerlendirdi: “Böyle bir anlayışla ekonomiyi uzun süre ayakta tutmak mümkün değil. Faizi dolara endeksleyen dünyada hangi ülke var? Köprüler, otoyolları, havaalanları dövize endeksli, faizin de dövize endeksleneceği kimin aklına gelir? Bu iktidar bu yükün altından kalkamaz.

KİMLER DOLAR ALIP SATTI

Doların yükselmesi ve düşmesi sürecinde kimler yararlandı, kimler aldı sattı; bunun belirlenmesi için Meclis Araştırma Önergesi hazırladık. Siyasi iktidar ‘yaptığımız her şey şeffaf, kimse rant sağlamamıştır’ diyorsa bu önergenin kabul edilmesi lazım. İktidarın ‘Kimseye avantaj sağlamadık’ demesini bekliyoruz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER