Diyanet önemli projeyi hayata geçirdi... Başkan yardımcısı detayları anlattı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilk kadın Başkan Yardımcısı Huriye Martı ve ekibi, önemli bir projeyi hayata geçirdi. Türkiye’de kimi zaman gelenekler, kimi zaman yanlış dini bilgiler nedeniyle kız çocuklarının okutulmadığına işaret eden Martı, “TÜİK verilerine göre kız çocuklarının okullaşma oranının en düşük olduğu ve çocuk işçi olarak çalıştırıldıkları 7 ilde ‘Kız Çocuklarının Okullaştırılması ve Çocuk İşçiliği ile Mücadele Farkındalık Eğitimi’ başlattık. Kızların kanuni sınır yaşından önce asla zorla evlendirilmemeleri gerektiğini anlatıyoruz. ‘Onları üniversiteye de gönderin’ diyoruz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Diyanet önemli projeyi hayata geçirdi... Başkan yardımcısı detayları anlattı

7 İLDE BAŞLADI

Ağrı, Bitlis, Gaziantep, Konya, Mardin, Muş ve Şanlıurfa’da başlayan proje, Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı’nca yürütülüyor. Ailelere Hz. Muhammed’in eğitime verdiği önem anlatılarak farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor.

Öncelikli hedef kitlenin, çocukların eğitimi konusunda karar verici olan ebeveynler, nihai faydalanıcılarının ise çocuklar ve sonraki nesiller olduğuna değinen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı, şunları söyledi:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER