Çin'de büyüme 30 yılın en düşük seviyesini gördü

Çin, ABD ticaret savaşlarının ardından yüzde 6 büyüdü, ancak 29 yılın en zayıf ekonomik büyümesi yaşandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çin'de büyüme 30 yılın en düşük seviyesini gördü

Çin'in yüzde 6 olarak gerçekleşen ekonomik büyümesi ABD ile yaşanan ticaret savaşları ve tökezleyen yatırımlar nedeniyle 2019 yılında neredeyse son 30 yılın en düşük seviyesine gerilerken daha büyük bir düşüşü önlemek adına bu yıl canlandırıcı adımların atılması bekleniyor.

Ancak Cuma günü açıklanan veriler dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin yıl sonunda ticaret savaşı geriliminin son bulmasıyla iyi bir pozisyonda olduğunu ve ekonomik büyüme adına atılan son iki yıldaki adımların nihayet meyve vermeye başladığını da gösterdi.

Çin'de yönetimdeki Komünist Parti için 2020 gayrı safi yurtiçi hasıla ve gelirleri iki katına çıkararak Çin'i "kısmen zengin" bir ülke yapma hedefi açısından önemli bir tarih.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER