Avrupa taşın altına elini koymalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam, AB Konseyi Başkanı Michel, Birleşik Krallık Başbakanı Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Afganistan’daki gelişmeler ve bölgesel konular hakkında telefon görüşmeleri yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Avrupa taşın altına elini koymalı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün akşam, yoğun bir telefon diplomasisi gerçekleştirdi. Erdoğan’ın Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile yaptığı görüşmede Türkiye-AB ilişkilerini geliştirecek hususlar ile Afganistan’daki gelişmeler ve göç meselesi başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı. Erdoğan, AB’nin Dijital COVID-19 Sertifikası’na Türkiye’yi dahil etme kararından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Afganistan’da düzenin sağlanması ve Kabil Havaalanı’nın sağlıklı şekilde işletilmesi noktasında Türk askerinin olağanüstü çaba sergilediğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan’da yumuşak bir geçiş olmasını temenni ettiklerini, gerekli tedbirler alınmazsa Afganistan kökenli göç baskısının daha da artacağını, bunun da bütün ülkeler için ciddi bir meydan okuma teşkil edeceğini söyledi. Erdoğan, Türkiye’nin ilave bir göç yükünü kaldıramayacağını da vurguladı.

Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile yaptığı görüşmede ise Türkiye’nin Kabil Havaalanı’nın güvenliğini sağlama sorumluluğunu uygun şartların oluşması halinde devam ettirebileceklerini söyledi. Erdoğan, Afgan düzensiz göçü, krize dönüşmeden başta Avrupa ülkeleri olmak üzere herkesin samimi bir şekilde elini

taşın altına koyması ve uluslararası toplumun bu konuda bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER