Amacımız Yunus Emre’nin felsefesini tüm dünyaya tanıtmak

UNESCO’nun 2021’i “Yunus Emre Yılı” ilan etmesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı tarafından “Yunus: Aşka Yolculuk” adlı bir eser hazırlandı. 3 farklı tarz ve kuşağı temsil eden müzisyenler Ahmet Özhan, Kubat ve Ferman Akgül'ü aynı sahnede bir araya getiren eser, ilk kez Regaip Kandili'nde TRT'de izleyiciyle buluştu. Pandemi sonrası dünyanın farklı noktalarında da seyircinin beğenisine sunulacak projeyi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fecir Alptekin, Ferman Akgül, Kubat ve Ahmet Özhan anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Amacımız Yunus Emre’nin felsefesini tüm dünyaya tanıtmak

“Yunus Emre: Aşka Yolculuk” projesi nasıl hayata geçti?

- Fecir Alptekin: 2020’nin sonlarında 2021, Yunus Emre’nin vefatının 700. yılı nedeniyle UNESCO tarafından resmi anma kutlama törenleri arasına alındı. Hemen ardından da Cumhurbaşkanımız tarafından 2021 Yunus Emre Yılı ilan edildi. Dolayısıyla, Cumhurbaşkanlığı olarak bu yılı taçlandırmak üzere, Yunus Emre’yi tüm dünyaya tanıtacak, genç nesillere ulaşacak, üst düzey bir eser üretilmesine karar verdik. Amacımız, Yunus’un yaşamını ve felsefesini anlatacak, farklı disiplinleri ve farklı kuşakları buluşturacak, sahne performansıyla en etkili biçimde geniş kitlelere ulaşacak kalıcı bir eser ortaya koymaktı.

ESERİ ‘HAMDIM-PİŞTİM-YANDIM’ OLARAK ÜÇ BÖLÜME AYIRDIK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER