için kaldı

İmamoğlu'ndan diploma iddiasına cevap "Atmadıkları takla kalmadı"

CHP İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi’ne usulsüz geçiş yaptığı ve bu nedenle diplomasının da usulsüz olduğu iddiasına "Son dönemde atılan taklaları hepiniz izliyorsunuz. Ben bu asimetrik ötesi taklanın biçimini hayatımda hiç görmedim. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Konuşmadıkları konu da kalmadı. Bu sabah da benim diplomamla ilgili haber yapmışlar ama altını çizelim; olan diplomamla ilgili." yanıtını verdi.

F5HABER F5HABER
İmamoğlu'ndan diploma iddiasına cevap "Atmadıkları takla kalmadı"

CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, üniversite diplomasını usulsüz bir şekilde aldığı iddialarına yanıt verdi. Şişli’de amatör spor kulüplerinin temsilcileriyle bir araya gelen İmamoğlu, “Ben bu asimetrik ötesi taklanın biçimini hayatımda hiç görmedim. Ne yapacaklarını şaşırdılar” dedi.

Önceki gün sosyal medyada İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi’ne yaptığı yatay geçişin usulsüz olduğu öne sürüldü.

Bugünkü Sabah gazetesi de İmamoğlu’nun Girne Amerikan Üniversitesi’nden sınavla öğrenci kabul eden İstanbul Üniversitesi’ne yatay geçiş şartlarını sağlamadan yasadışı geçiş yaptığını öne sürdü.

Söz konusu metinde “ÖSYM kayıtlarında da yer almayan yatay geçişle ilgili YÖK’ün de inceleme başlatması bekleniyor” denildi.

"Ne yapacaklarını şaşırdılar"

Bu iddia İmamoğlu’nun gündemindeydi. CHP adayı konuyla ilgili şunları söyledi:

Son dönemde atılan taklaları hepiniz izliyorsunuz. Ben bu asimetrik ötesi taklanın biçimini hayatımda hiç görmedim. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Konuşmadıkları konu da kalmadı. Bu sabah da benim diplomamla ilgili haber yapmışlar ama altını çizelim; olan diplomamla ilgili
Şişli’deki konuşmasında, 24 Haziran sonrası spor konusunun özel ilgi alanlarından biri olacağını söyleyen İmamoğlu, seçilmesi durumunda 30 yeni kapalı spor salonu, 30 da yüzme havuzu yapacağı vaadinde bulundu.

SONRAKİ HABER