Moskova’dan 24 saatte ikinci kez savaş uçağı teklifi

RUSYA askeri sanayi holdingi başkanı Sergey Çemezov, SU-35 ile SU-57 savaş uçakları hakkında yeni açıklama yaparak, Türkiye’ye olası satış ve ortak üretime hazır olduklarını açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Moskova’dan 24 saatte ikinci kez savaş uçağı teklifi

Dubai Airshow havacılık fuarındaki konuşmasında Türkiye’yi müşteri olarak değerlendirmeye devam ettiklerini vurgulayan Çemezov, “Biz 4+ nesil Su-35 ve 5’inci nesil Su-57 teklifimizi Ankara’ya sunduk. Düşünüyorlar. Olumlu karar alınması halinde uçak satışı gerçekleştirmeye hazırız. Türk tarafına teklifimiz sadece hazır ürün içermiyor. Karşı tarafın ilgi göstermesi halinde Su-35 hakkında kısmı teknoloji transferiyle belirli parçaların Türkiye’de üretilmesine de sıcak bakıyoruz. Top, Türk tarafında. Karar vermelerini bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER