için kaldı

Mekanik ağaçlar dünyayı kurtarabilir mi?

İklim krizi ile mücadelede evrensel tek bir proje bulunuyor, o da Paris İklim Anlaşması… Öte yandan bilim insanları yeni çözümler üretmek, karbon salımını en aza indirmek için çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Oldukça şaşırtıcı bir buluş ABD’den geldi. Arizona Eyalet Üniversite’sinde tasarlanan ‘mekanik ağaçlar’ ve bu ağaçlardan elde edilecek ormanlara yakından bakalım...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Mekanik ağaçlar dünyayı kurtarabilir mi?

İklim krizinin dünya genelinde en öncelikli gündemimiz olduğu şu günlerde, ABD’den oldukça ilginç bir araştırma geldi. Arizona Eyalet Üniversitesi araştırmacıları, ‘özel mekanik ağaçlar’ geliştirdi. Karbondioksit yakalayan disk sıralarına sahip olan bu ‘ağaç’ diye adlandırılan dikey kuleler iklim krizi ile mücadele konusunda heyecan uyandırdı.

Bilim insanlarına göre iklim krizini önlemek için önemli bir adım olan karbon salımı konusu, bu mekanik ağaçlar sayesinde çözülebilir. Karbondioksiti emmek için tasarlanan bu ağaçlar ile orman inşa edilmesi bile düşünülüyor.

Son 200 yıldır insanlar, kullandıkları fosil yakıtlar ile atmosfere büyük miktarlarda karbondioksit pompalıyorlar. Karbondioksitin ise oldukça güçlü bir sera gazı olduğu ve atmosfere ağaçlar gibi doğal kaynakların kaldırabileceğinden daha hızlı oranda girdiği biliniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER