Bedir savaşı tarihi ve özeti - Bedir Savaşı nedenleri ve sonuçları

Müslümanların ilk savaşı olan Bedir Savaşı, 624 yılında yapılmış olup zafer elde ettikleri ilk savaş olma özelliği taşımaktadır. Medine ile Mekke arasında yer alan Bedir mevkiindeki Bedir kuyularının başında Müslümanlar ile Müşrikler arasında gerçekleşmiştir. İşte Bedir savaşı tarihi, özeti, neden ve sonuçları hakkında tüm detaylar.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bedir savaşı tarihi ve özeti - Bedir Savaşı nedenleri ve sonuçları

H. Peygamber’le Mekkeli müşrikler arasında yapılmış, Hz. Peygamber’in askeri dehası, stratejisi ve savaş taktikleri sayesinde zaferle sonuçlanmıştır. 

Bedir Savaşı Tarihi

Müslümanlar ile Müşrikler arasında yapılmış olan ilk savaş olma niteliği barındıran Bedir Savaşı 624 tarihinde gerçekleşmiştir. Bedir savaşında Müslümanların sayısı 305-313 civarında, müşriklerin sayısı ise 1000 kişi olarak bilinmektedir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER