Daha temiz bir çevre için İstanbul Boğazı’na daldılar

İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Dalgıçlık Kulübü, “Daha Temiz Bir Gelecek İçin” İstanbul Boğazı’na dalış yaptı. Dalgıçların boğazdan çıkardığı çöpler, sahilde sergilendi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Daha temiz bir çevre için İstanbul Boğazı’na daldılar

Denizlere atılan çöpler yok olmuyor. Özellikle plastik atıklar, denizdeki ekolojik yaşama ve insan sağlığına dolaylı yoldan ciddi zararlar veriyor. Gönüllü profesyonel dalgıçların, modern ekipmanlarla birlikte deniz yaşamını ve eko sistemini olumsuz etkileyen katı atıkları temizleme çabaları ise sürüyor. Bu ekiplerden biri de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın su altı arama kurtarma ekipleri.

Bugüne kadar birçok afette aktif rol oynayan dalgıç ekipler, afet zamanı dışında da deniz temizliğine dikkat çekerek bir kez daha farkındalık oluşturdu. Bu kapsamda İHH Suda Arama Kurtarma ekipleri, çevre bilinci oluşturmak amacıyla İstanbul Boğazı’na dalış gerçekleştirdi.  Beykoz Kaymakamlığı ile koordinasyon halinde gerçekleştirilen çalışmada, boğazlardaki ve denizlerdeki canlı çeşitliliğinin insan yaşamına olan faydaları gözler önüne serildi. Program sonunda ise dalgıçların topladığı çöpler, sahilde sergilendi.

Daha temiz bir çevre için İstanbul Boğazı’na daldılar - Resim : 1

Çevre temizliğine farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliğe Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Bayram Şahin, İHH Arama Kurtarma Dalgıçlık Kulübü Sorumlusu Doğan Uğurlu ve basın mensupları katıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER