Bakan Selçuk: Koruyucu Aile Temelli Çocuk Koruma Sistemi Çalıştayı 25-26 Şubat’ta düzenlenecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle ‘Koruyucu Aile Temelli Çocuk Koruma Sistemi Çalıştayı’ düzenleneceğini açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Selçuk: Koruyucu Aile Temelli Çocuk Koruma Sistemi Çalıştayı 25-26 Şubat’ta düzenlenecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çalıştayın, çocuk koruma sisteminde gerçekleştirilecek dönüşümde koruyucu ailelik sisteminin yerini vurgulaması açısından oldukça önemli olduğunu belirtti.

Selçuk konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “14 ilimizde (Afyonkarahisar, Aksaray, Ardahan, Balıkesir, Bolu, Denizli, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Manisa, Osmaniye, Şırnak) koruyucu aile yanında kalan çocuklarımızın sayısı kuruluşlarımızda kalan çocuklarımızın sayısını geçti. Amacımız diğer illerimizde de koruyucu aile yananda kalan çocuk sayısının kuruluşlarımızda kalan çocuk sayısını geçmesi yönünde” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER